Saps que la majoria dels cotxes actuals, quan canvies el parabrisa, s’ha de calibrar?

En Tocs Autoreparadors disposem de la tecnologia per al calibratge d‘aquests parabrises.
Calibrat de càmeres i sensors de seguretat a partir del canvi del parabrisa.
En el nostre taller amb el canvi del parabrisa incloem el calibratge dels sistemes de seguretat: ADAS Els sistemes d’assistència avançada en conduir (o Advanced Driver Car Services – ADAS), com l‘advertència de canvi de carril i la frenada d’emergència, funcionen amb càmeres integrades al parabrisa que necessiten ser calibrades de tant en tant.

Cada mes, els fabricants de vehicles ens sorprenen amb novetats relacionades amb la conducció segura en els vehicles. Algunes no passen de ser prototips i, per tant, no les acabem de veure als nostres carrers i carreteres. Altres, però, arriben per quedar-se i es converteixen en alguna cosa que passa a ser imprescindible en el nostre dia a dia. Una d’aquestes innovacions que està ja entre nosaltres és el sistema ADAS, una tecnologia que combina les dades recollides per mitjà de sensors per subministrar un escaneig en 3D i alta definició de l’entorn que envolta el cotxe, en el que s’anomena ‘Sensor Fusion’ .

Les sigles ADAS, que corresponen a ‘Advanced Driver Assistance Systems’, no fan referència a una tecnologia futurista d’improbable ús, sinó que és una evolució natural de les càmeres i sensors que ja equipen alguns vehicles. Companyies del calibre d’Audi, BMW, Volvo o Honda ja ho equipen en alguns dels seus models. El major avanç que suposa la seva implantació és la reducció de col·lisions accidents.

En el parabrisa, millor que al para-xocs

Els primers sensors de radar i ultrasò s’equipaven al para-xocs, però el sistema ADAS, pel que “veuen” les càmeres, va muntat a la part superior del cotxe i darrere dels vidres. Aquest canvi pot suposar una millora de la visibilitat i, per tant, de la precisió dels sensors i de tot el sistema, ja que per obtenir una visió clara només cal mantenir net el vidre del parabrisa i de la resta de llunes. El següent repte, per tant, és aconseguir la neteja automàtica d’aquests vidres, perquè aquests sistemes funcionin a ple rendiment.

Si el teu cotxe ja compta amb aquest sistema, et recordem que en Tocs Autoreparadors calibrem les càmeres dels cotxes amb sistema ADAS integrades al parabrisa i, a més, tenim la millor tecnologia per treballar amb aquests vidres.

Tres sistemes integrats en un

El sistema ADAS integra altres tres; el sistema LKAS (Lane Keeping Assist) de manteniment al carril, el Control de Creuer Adaptatiu (ACC) i el sistema CMBS (Collision Mitigation Brake System) o de mitigació d’impactes. Amb tot això, el ADAS és capaç de detectar si el vehicle s’està desplaçant de carril sense que el conductor sigui conscient d’això, mantenir una distància de seguretat adequada amb els vehicles que precedeixen i controlar de forma autònoma la velocitat del cotxe, avisant al conductor quan s’acosta massa a un altre vehicle per reduir l’impacte.

Amb la tecnologia ADAS els vehicles reconeixen objectes i els classifiquen, adverteixen el conductor de possibles perills i del mal estat de la carretera i fins i tot, en alguns casos, poden frenar el cotxe o arribar a aturar-lo. També eviten el perill de moviments involuntaris del vehicle, solucionen el problema dels angles morts i impedeixen col·lisions laterals i per abast.

ARA T’OFERIM MÉS SERVEIS PER AL TEU VEHICLE

Contacta amb nosaltres en qualsevol moment tots els dies de l’any.